Окупація Херсонської області: в ОПУ заявили, що фіксують усі злочини рф та імена колаборантів

Читать на русском
Подоляк заявив, що ЗСУ обов'язково звільнять Херсонську область, незважаючи на плани окупантів на неї. А поки що ОПУ фіксує всі злочини росії та імена колаборантів.

Офіс президента відстежує всі рухи російських окупантів у Херсонській області, фіксує їхні злочини, а також імена колаборантів. Збройні сили України обов'язково звільнять регіон, які б назви чи ідеї приєднання не видумали окупанти.

Про це написав радник голови ОПУ Михайло Подоляк.

Він зазначив, що сьогодні на відміну від 2014 року громадяни вже мають розуміння того, що росія – це тотальний занепад, концентраційні табори, зневага світу, ізоляція, масові вбивства, бандитизм. Тому, за словами Подоляка, опір російської окупації на півдні є дуже потужним.

За голову поплічника окупантів у Херсоні призначили нагороду у півмільйона гривеньЛистівки надрукував та розклеїв місцевий опір. У листівці написано, що за голову зрадника пропонується сума в 500 тисяч гривень

«Хочу офіційно наголосити, що Офіс президента відстежує всі рухи російських окупантів у Херсонській області. Всі. Ми фіксуємо злочини росіян у повному обсязі – насильство над людьми, масові викрадення, катування у підвалах, крадіжки майна, спроби створити фіктивні управлінські структури. Бачимо та знаємо про все. Всі злочини документально фіксуються та у фіналі матимуть абсолютно розгромні кримінальні наслідки. Ми також фіксуємо всі нечисленні імена колабораціоністів – на кожного з них обов’язково чекає лава підсудних», – заявив Подоляк, зазначивши, що колаборанти можуть і не дожити до особистих судів, якщо «отримають нагороду вже зараз».

Він також запевнив, що ЗСУ обов'язково звільнять Херсонську область. «Херсонщина є українською землею та буде звільнена Збройними Силами України, незалежно від вигадування нових назв чи ідей для приєднання до інших «російських бандитських галактик». Увесь світ бачив мужність і хоробрість мешканців Херсона, які виходили з українськими прапорами зупиняти колони російської військової техніки. Ми не дозволимо кремлівським хворобливим імперським амбіціям забрати в наших громадян право на щасливе майбутнє», – резюмував Подоляк.

Нагадаємо, вчора, 11 травня, окупаційна влада Херсонської області повідомила про намір просити путіна включити регіон до складу росії.

У кремлі заявили, що мешканці Херсонської області «мають самі вирішувати, чи бути зверненню про входження до складу росії».

Олексій Арестович сказав, що у росії не поспішають приєднувати Херсонську область, оскільки виник конфлікт між ФСБ та Управлінням розвідки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: