Арестович пояснив, чому в росії не поспішають приєднувати Херсонську область

Читать на русском
У росії не поспішають приєднувати Херсонську область, оскільки виник конфлікт між ФСБ та Управлінням розвідки. Там ділять награбоване майно, яке щодня вивозять із України.
фото ОПУ

У росії не поспішають приєднувати Херсонську область, оскільки виник конфлікт між ФСБ та Управлінням розвідки. Там ділять награбоване майно, яке щодня вивозять із України.

Про це повідомив радник голови ОП України Олексій Арестович.

«Вони сперечаються за «віджату» українську власність – Херсонську область. Зокрема ділять сільськогосподарську техніку, зерно та навіть автобуси, адже це багато грошей. Вони багато вже поділили і ще це робитимуть», - заявив Арестович.

Пиячать і влаштовують перестрілки: СБУ перехопила розмову окупанта із ХерсонщиниРосійський військовий у телефонній розмові розповів, що окупанти на Херсонщині пиячать, а потім стріляють та ріжуть одне одного.

Радник голови ОП пояснив, що у Херсоні є самопроголошене саме «керівництво» і в кремлі вже почали запитувати, що ж відбувається з цим регіоном, і ті заявили, що «готові до приєднання».

«На це відреагував одразу Пєсков, сказав, що все має бути, як із Кримом. Адже це міжнародний скандал, тому що анексія дорівнює ескалації, а це величезні неприємності для Росії. У той же час путін чітко проголосив на параді 9 травня, що їхнє завдання - запобігти глобальній війні», - запевнив він.

За словами Арестовича, це означає, що не буде ані ядерної війни, ані війни з НАТО, ані ескалації. Росія цього боїться. Перед собою кремль ставить лише завдання - вийти на межі Донбасу та Херсонщини.

«І тут якийсь дурень самопроголошений вилазить і робить міжнародну заяву величезного масштабу. Йому одразу «дали по шапці», що народ має вирішувати. Тому одразу з'явився із заявою Пєсков», - відповів він.

Арестович зазначив, що, можливо, цей сценарій десь лежить і вони готуються оголосити Таврійську область без референдуму у Херсоні, але такі заяви для них точно не на часі.

На думку Арестовича, зараз немає ознак, що «референдум» на Херсонщині взагалі готується.

«Останні вкиди були, що це перенесли на 15 – 18 травня, але підготовки немає. Крім того, вплинули і такі заяви, які їх почали одразу «гасити» на рівні кремля», - додав він.

Але радник голови ВП вважає, що сценарій приєднання Херсона росіяни мають. Він розглядається як крайній, але не головний.

«Він розглядається у разі, якщо не вдасться вмовити нас на де-факто визнання окупації на Херсонщині. Але будь-які спроби росії не мають значення. Як сьогодні зазначив Михайло Подоляк, ми все одно звільнимо Херсон військовим шляхом», - підсумував Арестович.

Нагадаємо, сьогодні окупаційна влада Херсонської області повідомила про намір просити путіна включити регіон до складу росії.

У кремлі заявили, що мешканці Херсонської області «мають самі вирішувати, чи бути зверненню про входження до складу росії». За словами Дмитра Пєскова, рішення має бути «абсолютно легітимним так, як це було з Кримом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: