Ми звільнимо нашу землю і людей, а за допомогою вільного світу це буде зробити легше – Зеленський

Читать на русском
США відкрили Україні лінію по ленд-лізу. Це позика, але наскільки вигідна, що її не можна називати позикою, фактично це безкоштовна та термінова військова допомога
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 11 травня, 77-го дня війни проти російських окупантів. Він повідомив, що Україна отримає від США різної допомоги сумарно на 40 млрд доларів, а також прокоментував заяви херсонських колаборантів про нібито приєднання області до росії.

Основне зі звернення президента:

  • Палата представників Конгресу США схвалила 40 млрд доларів на цілі підтримки України. Тепер потрібно дочекатися рішення Сенату і підпису президента США Джозефа Байдена. Ці кошти будуть використані максимально швидко і без зайвої бюрократії.
  • США відкрили Україні лінію по ленд-лізу. Це позика, але наскільки вигідна, що її не можна називати позикою, фактично це безкоштовна та термінова військова допомога, про яку не потрібно думати, чим платити за неї саме в поточний момент.
  • Також ленд-ліз надасть Україні доступ до найсучасніших озброєнь.
  • Україна домовляється з провідними країнами світу про гарантії безпеки для неї. Повторення Будапештського меморандуму не буде.
  • Маргінали, яких росія знайшла собі як колаборантів, роблять заяви космічного масштабу і космічної ж дурості. Ці заяви нічого не варті, Україна звільнить всі землі, окуповані росією.
  • Державними нагородами відзначено 404 військовослужбовців. Звання Героя України (посмертно) присвоєно полковнику Ігорю Бедзаю, начальнику служби безпеки польотів – старшому інспектору-льотчику Командування Військово-Морських сил. Всього з початку повномасштабної війни понад 13 тисяч українських військових отримали нагороди.

Нагадаємо, раніше президент заявив, що Збройні Сили України роблять все для звільнення міст і людей. Він попросив не чекати від бійців щотижневих і щоденних перемог на полі бою.

Україна змінила свою «картину Перемоги» у війні з росією. Якщо в перші місяці війни, перемогою б вважалося повернення російських військ на позиції до 24 лютого, то зараз Україна хоче повного звільнення територій від окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: