Тільки росія винуватець того, що мир був порушений, і це її історична відповідальність – Зеленський

Читать на русском
Через російську блокаду портів України багато країн опинилися на межі голоду. Світу загрожує продовольча криза
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 9 травня, 75-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів, що Україна семимильними кроками рухається до Європейського Союзу і нагадав, що окупанти в День Перемоги цинічно бомбили ракетами Одесу.

Основне зі звернення президента:

  • Україна передала Європейській комісії другу частину відповідей на спеціальний опитувальник, який повинна заповнити кожна країна, яка прагне бути частиною Європейського Союзу. Замість багатьох місяців на цю процедуру пішли лічені тижні.
  • У Європі прекрасно розуміють, що Україна бореться не тільки за свою, а й за європейську свободу. Саме цим обумовлена така підтримка з боку ЄС.
  • Президент Європейського парламенту Шарль Мішель відвідав Одесу і побачив, що таке заблокований порт. І саме під час його візиту російські окупанти в черговий раз завдали по місту ракетні удари - наплювавши на те, що сьогодні 9 травня, День Перемоги над нацизмом.
  • Через російську блокаду портів України багато країн опинилися на межі голоду. Світу загрожує продовольча криза.
  • Реальність потребує миру. А єдиним винуватцем того, що світ був зруйнований, є і залишиться російська держава. Це - історична відповідальність для росії, що б там не намагалася вити російська пропаганда.
  • «Вдячний усім, хто захищає Харківщину, захищає Донбас, захищає південь України. Хто не здається і чекає український прапор у всіх тих містах, які тимчасово - я підкреслюю це: тимчасово захоплені окупантами. Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Маріуполь, всі інші міста, всі інші наші громади. Український прапор повернеться. Тому що це - наша країна. Вільна європейська країна. Наша держава».

Нагадаємо, раніше Зеленський в своєму привітанні з 9 травня зазначив, що Україна пишається предками, які перемогли нацизм і не дозволить нікому анексувати цю перемогу.

Також Зеленський подякував президенту США Джозефу Байдену за підписання закону про ленд-ліз для України, який прискорить надання військової допомоги Збройним силам, які борються з російськими окупантами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: