Зеленський повідомив про готовність другої частини опитувальника щодо членства України в ЄС

Читать на русском
Зеленський продемонстрував під час відеозв‘язку заповнений документ очільниці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн.
https://t.me/V_Zelenskiy_official

Україна вже підготувала заповнену другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі.

Як зазначив український лідер, він продемонстрував під час відеозв‘язку заповнений документ очільниці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн.

«Зустріч з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн по відеозв’язку. Продемонстрував другу частину заповненої анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. Дякую за чіткі сигнали підтримки на цьому важливому для нас шляху», – заявив Зеленський.

Варто зазначити, що 18 квітня Зеленський передав голові представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Раніше ми писали про те, що у червні 2022 року Україна може набути статусу країни-кандидата на вступ до Європейського союзу.

Водночас, не всі в ЄС схвалюють скорочення процедури вступу. Наприклад, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вважає, що прискорення вступу України до Євросоюзу викличе серйозне розчарування серед інших країн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: