Не поширюйте надмірні емоції: Зеленський закликав не тиснути на ЗСУ очікуванням щоденних перемог

Читать на русском
Збройні Сили України роблять усе для звільнення міст і людей. Зеленський просить не очікувати від бійців щотижневих і щоденних перемог на полі бою.
Офіс президента

Збройні Сили України роблять усе для звільнення міст і людей. Зеленський просить не очікувати від бійців щотижневих і щоденних перемог на полі бою.

Про це йдеться у зверненні президента Володимира Зеленського.

Збройні Сили України поступово відтискають окупантів від Харкова. Водночас президент закликав українців не поширювати надмірних емоцій.

«Не варто створювати таку атмосферу специфічного морального тиску, коли щотижнево й навіть щоденно очікуються певні перемоги. Збройні Сили України роблять усе для звільнення нашої землі та наших людей. Для звільнення всіх наших міст – Херсона, Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та всіх інших», – додав він.

Крім цього, сьогодні, 10 травня, спеціальна група міжнародних експертів під головуванням Майкла Макфола та Андрія Єрмака запропонувала Дорожню карту енергетичних санкцій. Це детальний документ, який описує, що треба зробити, щоб рф стало справді складно фінансувати цю війну, але при цьому – щоб глобальна економіка не зазнала втрат через обмеження для російських енергоресурсів.

Кулеба розповів, як Україна тепер бачить свою перемогу у війні із росієюНа відміну від перших місяців війни з росією, тепер Україна вважатиме перемогою повне звільнення всіх окупованих територій.

Зеленський цього дня продовжив звертатися до іноземних парламентів. Зокрема, президент пояснив парламенту Словаччини, чому енергетична співпраця з росією не може розглядатися у відриві від агресивної політики цієї держави. Зверненням до мальтійського парламенту нагадав про героїчну битву за Мальту у Другій світовій війні, яка дуже схожа на сьогоднішню боротьбу у війні за незалежність і свободу проти рф. Глава держави також провів у Києві переговори з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів.

«Говорили про посилення України, про швидше завершення цієї війни. Обговорили також і деталі того, як наші друзі можуть долучитися до післявоєнної відбудови України. Вдячний їм і за поновлення роботи посольств у нашій столиці. Це важливий жест, який підтверджує впевненість Європи в майбутньому України», – додав Зеленський.

Загалом уже 36 іноземних представництв працюють у столиці.

Нагадаємо, Збройні сили України звільнили від окупаційних військо російської федерації населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: