Зеленський подякував Байдену за підписання закону про ленд-ліз для України

Читать на русском
Україна обов'язково переможе агресора, як був переможений нацизм в Європі 77 років тому - не без допомоги ленд-лізу
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський подякував президенту США Джозефу Байдену за підписання закону про ленд-ліз для України, який прискорить надання військової допомоги Збройним силам, які борються з російськими окупантами.

Про це Зеленський написав у своєму Twitter.

Закон США про ленд-ліз: що це та яке значення програма матиме для УкраїниЗакон про ленд-ліз для України усуне бюрократичні перешкоди на шляху постачання військової допомоги. Докладніше – у матеріалі Слово і діло.

«Вдячні президенту і народу США за підтримку в боротьбі за нашу свободу і майбутнє. Сьогоднішнє підписання закону про ленд-ліз є історичним кроком. Я переконаний, що ми знову разом переможемо. І ми будемо захищати демократію в Україні. І в Європі. Як 77 років тому» - написав він.

Нагадаємо, 9 травня президент США Джозеф Байден підписав закон про надання програми ленд-лізу для України. Новий закон дозволить значно наростити рівень військової підтримки України з боку США.

Ленд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів. Військова допомога надається без попередньої оплати; оплата за поставки проводиться після війни, або після війни повертається справна техніка та озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: