Скільки європейців підтримують надання допомоги Україні та її членство в ЄС – результати опитування

Читать на русском
Понад 60 відсотків європейців погоджуються, що Україна має вступити до ЄС, коли буде готова.
europeanwesternbalkans.com

Більшість європейців схвалюють надання Україні гуманітарної та фінансової допомоги, а також закупівлю та постачання військової техніки. 66% погоджуються з тим, що Україна має вступити до Європейського союзу, «коли буде готова».

Про це свідчать результати опитування Flash Eurobarometer, проведеного онлайн у всіх державах-членах ЄС.

Більшість росіян підтримують війну в Україні, а відповідальність за загибель людей покладають на Захід – опитуванняПонад 70 відсотків росіян підтримують війну в Україні. Вони також вважають, що у загибелі людей винні США та країни НАТО.

Опитування показало, що європейці виступають за підтримку України та її народу. 93% опитаних схвалюють надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни людям, 88% – схвалюють прийом до ЄС біженців.

Фінансову підтримку Україні схвалюють 80% опитаних, стільки ж схвалюють економічні санкції проти росії.

67% європейців також схвалюють те, що Євросоюз фінансує закупівлю та постачання військової техніки в Україну. Крім того, 75% вважають, що війна в Україні свідчить про те, що «нам потрібна тісніша військова співпраця всередині ЄС».

Нагадаємо, за результатами опитування, троє з чотирьох американців (73%) підтримують зусилля США щодо постачання України зброєю.

Результати глобального опитування свідчать, що 82% громадян з 27 країн вважають, що війна в Україні становить великий ризик для світу в цілому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: