Голова Єврокомісії заявила про готовність до скасування вето в ЄС

Читать на русском
Очільниця Єврокомісії анонсувала підтримку внесення змін до окремих пунктів договору Євросоюзу.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила про необхідність перегляду принципу одноголосного прийняття важливих рішень країнами-членами Євросоюзу.

Про це повідомляє Ouest France.

Як зазначається, очільниця Єврокомісії анонсувала підтримку внесення змін до окремих пунктів договору ЄС. Вони повинні пришвидшити процес ухвалення рішень об'єднанням.

«Я завжди казала, що одноголосне голосування з деяких ключових питань більше не має сенсу. Ми також повинні покращити те, як працює наша демократія. ЄС повинен адаптуватися, щоб продовжувати покращувати життя європейців», – заявила фон дер Ляйєн.

У ЄС немає єдиної позиції щодо російського енергетичного ембарго – БоррельДержави-члени ЄС не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу.

Зокрема, напередодні Європарламент запропонував змінити систему ухвалення рішень Євросоюзом. Нині для прийняття важливих рішень потрібно отримати згоду всіх членів ЄС. Наявність вето гальмує вирішення нагальних проблем на кшталт схвалення ембарго на нафту з рф.

Нагадаємо, що Зеленський повідомив про готовність другої частини опитувальника щодо членства України в ЄС.

Також голова Єврокомісії оцінила можливість дефолту росії.

Раніше ми писали про те, що у червні 2022 року Україна може набути статусу країни-кандидата на вступ до Європейського союзу.

Водночас, не всі в ЄС схвалюють скорочення процедури вступу. Наприклад, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вважає, що прискорення вступу України до Євросоюзу викличе серйозне розчарування серед інших країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: