У ЄС немає єдиної позиції щодо російського енергетичного ембарго – Боррель

Читать на русском
Держави-члени ЄС не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу.
ispionline.it

У Європейському Союзі наразі немає єдиної позиції щодо зупинки імпорту нафти і газу з росії.

Про це глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель розповів німецькому виданню Die Welt.

«Зупинка імпорту нафти і газу або каральний тариф були б важливими, щоб чинити тиск на Путіна і посадити його за стіл переговорів. Але наразі ми в ЄС не маємо єдиної позиції щодо цього питання», - сказав він.

У Європі почали розробляти заборону на імпорт російської нафти – NYTУ ЄС почали працювати над забороною імпорту російської нафти, але питання не виноситиметься на обговорення до закінчення виборів у Франції.

За його словами, на наступному саміті ЄС ця тема буде знову обговорена, і до цього часу дискусія триватиме. Однак зазначений саміт відбудеться лише 30-31 травня.

Деякі країни ЄС рішуче виступають проти заборон на імпорт. Німеччина та Австрія, які отримують більшу частину свого природного газу з росії, виступили проти припинення поставок нафти та газу, поки не знайдуть достатні альтернативні джерела постачання.

Там кажуть, що залежність від російських поставок енергоносіїв має бути зменшена, але таким чином, щоб це не завдало шкоди постраждалим країнам ЄС так само, як і росії.

Угорщина категорично виключила заборону на імпорт.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Франції заявив, що найближчим часом країни Європейського Союзу приймуть рішення про повне ембарго на поставку в Європу російської нафти, що завдасть по росії серйозного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: