Україна відправила Єврокомісії першу частину анкети для членства в ЄС

Читать на русском
Україна за тиждень оформила і вже відправила Єврокомісії першу частину анкети, необхідної для набуття статусу кандидата на членство в ЄС.

Україна відправила Європейській комісії першу частину анкети, необхідної для набуття статусу кандидата на членство в ЄС.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Європарламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на членство в ЄСЄвропарламент ухвалив резолюцію щодо України, в якій, зокрема, рекомендував надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

«Першу частину анкети для України членства в ЄС відправлено до Єврокомісії. Як і обіцяв президент Зеленський, Україна оформила документ за тиждень! Вже розпочали роботу над 2-ю частиною. Пишаюся українською урядовою командою», – написала Стефанішина у Twitter.

Нагадаємо, про те, що Україна вже заповнила опитувальник, необхідний для набуття статусу кандидата в ЄС, напередодні повідомив Ігор Жовква.

Статус країни-кандидата на членство в ЄС Україна може отримати вже в червні цього року.

Проте, не всі в ЄС схвалюють скорочення процедури вступу. Приміром, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вважає, що прискорення вступу України до Євросоюзу викличе серйозне розчарування серед інших країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: