Окупанти готуються 11 травня застосувати хімзброю в Маріуполі

Читать на русском
У Маріуполі попереджають місцевих мешканців, аби із завтрашнього дня вони не виходили на вулиці.

Депутат міської ради Маріуполя Олександр Лашин із відповідних джерел дізнався, що російські окупанти готуються незабаром застосувати хімічну зброю проти українських захисників на території «Азовсталі».

Про це йдеться на сторінці Лашина у Фейсбуці.

«Щойно мені стало відомо — вийшли люди з Маріуполя на контакт – що 11 числа готують велику хімічну атаку на «Азовсталь». У Маріуполі попереджають місцевих мешканців, аби із завтрашнього дня вони не виходили на вулиці: наших хлопців, наших героїв хочуть викурити з «Азовсталі» – у них нічого не виходить, і вони ось хочуть застосувати такі «геноцидні» речі, як хімічна зброя, дуже потужна», - повідомив місцевий депутат.

При цьому, Лашин закликав міжнародну спільноту, Організацію Об’єднаних Націй і Міжнародний комітет Червоного Хреста не допустити використання хімічної зброї російськими військовими на території блокадного Маріуполя.

Загроза застосування путіним хімічної зброї в Україні реальна – NYTЗагроза застосування путіним хімічної зброї реальна, вважають експерти. Адже президент неодноразово демонстрував готовність ігнорувати міжнародну заборону.

Згідно з його словами, в місті перебуває велика кількість цивільного населення, яке також постраждає від хімічної зброї.

Депутат не пояснив, від кого конкретно він отримав цю інформацію. Ймовірно, депутат сконтактував із кимось, хто перебуває в Маріуполі, і отримав інструкцію не виходити з дому від адміністрації колаборантів у місті.

Варто зазначити, що раніше у ГУР повідомляли, що країна-агресор може застосувати хімічну зброю проти захисників та цивільних на «Азовсталі».

Нагадаємо, нещодавно президент Зеленський знову заявив про неможливість військової деблокади Маріуполя.

Напередодні перший етап евакуації з «Азовсталі» було повністю завершено.

Раніше ми повідомляли, що у Маріуполі на 9 травня параду немає, але російські військові поклали квіти до монумента пенсіонерки із прапором, і при цьому продовжують звозити тіла вбитих маріупольців до братських могил.

Також стало відомо, за якої умови окупанти надають дозвіл на пересування в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: