Зеленський знову заявив про неможливість військової деблокади Маріуполя

Читать на русском
Зараз всі зусилля зосереджені на тому, щоб витягнути з Маріуполя українських військових, оточених рашистами. Військова деблокада міста поки що неможлива
Ілюстративне фотоazov.org.ua

На цей час розблокування військовим шляхом частково окупованого рашистами Маріуполя неможливо.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ході спільної пресконференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо 8 травня.

«Розблокувати військовим шляхом місто Маріуполь неможливо. Це неможливо на сьогодні. І ми про це говорили відкрито. В України немає такої важкої зброї, щоб розблокувати військовим шляхом Маріуполь» - сказав він.

Під кожним зруйнованим будинком у Маріуполі знаходять близько ста трупівУ Маріуполі під кожним зруйнованим будинком знаходять до сотні трупів. У людей у місті масово трапляються нервові зриви.

За словами президента, влада вирішує питання через дипломатичні шляхи. Завдяки цьому, з утримуваної українськими військовими «Азовсталі» вдалося евакуювати цивільних людей. Випускати військових рашисти навідріз відмовляються.

_«Російські військові, російська армія, керівництво армії та політичне керівництво російської федерації не хочуть випускати наших військових... росія обмінює військових, тільки якщо вони полонені - на полонених. Ось така ситуація. Це відповідь від російської федерації. Інших відповідей не існує», - підсумував він.

Нагадаємо, учасники оборони Маріуполя, які продовжують утримувати частину міста, 8 травня на пресконференції заявили, що полон для «Азова» неприйнятний, кожен бранець створює обмінний фонд і ресурс для політичного і військового тиску.

За час боїв з рашистами українські бійці в Маріуполі без підтримки авіації та артилерії ліквідували 2,5 тисячі російських військових і поранили ще 5 тисяч окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: