Перший етап евакуації з «Азовсталі» повністю завершено – Зеленський

Читать на русском
Наступний етап охоплює евакуацію поранених, медичних працівників, а також українських військових - якщо росіяни будуть в змозі стримати свої обіцянки
Ілюстративне фотоmariupolrada.gov.ua

Перший етап евакуації людей з «Азовсталі» в Маріуполі повністю завершено. Вдалося вивезти близько 300 цивільних осіб - жінок і дітей.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 7 травня.

Він додав, що наступний етап охоплює евакуацію поранених, медичних працівників, а також всіх українських військових, які зараз утримують позиції на підприємстві - якщо росіяни будуть в змозі стримати свої обіцянки.

«Всіх героїв, які захищають Маріуполь. Це надзвичайно складно. Але важливо. Упевнений, всі розуміють головну причину цієї складності, а також, де ця причина знаходиться. Але ми не втрачаємо надії. Ми не зупиняємося. Щодня шукаємо такий дипломатичний варіант, який може спрацювати. Наша команда готує завтра і продовження роботи гуманітарних коридорів для всіх жителів Маріуполя та прилеглих населених пунктів» - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр з реінтеграції Ірина Верещук підтвердила, що всіх жінок, дітей і літніх людей, які ховалися в бомбосховищах заводу «Азовсталь» в Маріуполі, змогли успішно евакуювати.

Раніше глава ОПУ Андрій Єрмак повідомляв, що сумарно з території заводу «Азовсталь», а також з Маріуполя вдалося евакуювати близько 500 цивільних осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: