У Маріуполі окупанти святкують «День перемоги» на кістках убитих людей – мерія

Читать на русском
У Маріуполі на 9 травня параду немає, але російські військові поклали квіти до монумента пенсіонерки із прапором, і при цьому продовжують звозити тіла вбитих маріупольців до братських могил.

У понеділок, 9 травня, російські окупанти в Маріуполі продовжують звозити тіла вбитих мирних жителів у братську могилу, але при цьому вони вранці поклали квіти до пам'ятника пенсіонерки з радянським прапором. Ніякого параду влаштувати не вдалося, замість нього пройшла невелика хода з георгіївською символікою.

Про це розповіли у Маріупольській міськраді у Telegram.

Під кожним зруйнованим будинком у Маріуполі знаходять близько ста трупівУ Маріуполі під кожним зруйнованим будинком знаходять до сотні трупів. У людей у місті масово трапляються нервові зриви.

«Окупанти святкують День Перемоги на кістках маріупольців. Сотні убитих російською армією городян продовжують звозити до братської могили біля селища Виноградне. Сектор поховання суттєво збільшився. 1945-го наші прадіди перемогли фашизм. Думали, що це остаточно. Але через 77 років потворна антилюдська ідеологія відродилася вже в образі рашізму», - сказано в повідомленні.

Замість параду росіяни та місцеві колаборанти влаштували якусь ходу з чорно-жовтогарячим полотном.

«Маріуполь. Параду немає, натомість є карнавал. 300 метрів смугастої ганчірки розтягли на пр. Нахімов дорогою на площу Воїнів визволителів», - повідомили у мерії.

Також до Маріуполя окупанти нібито доставили «вічний вогонь» з Москви.

У свою чергу радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram зазначив, що «мраZота очікувано поклала квіти» біля пам'ятника «бабці».

«Парад не вийшов, то хоч так відзначилися. Продовжуємо спостерігати перебіг шабашу на кістках маріупольців…», - написав він.

Також у мерії додали, що російський снаряд «символічно» потрапив у проспект Миру.

«Російський снаряд потрапив до проспекту Миру біля площі Свободи в Маріуполі. Рашисти «перемогли» світ і «звільнили» нас від дому та мирного життя. Але вони ніколи не заберуть нашої свободи», - зазначили у міськраді.

Нагадаємо, російський президент путін свою промову на параді в москві розпочав із короткого привітання ветеранів, а потім швидко перейшов до виправдання вторгнення в Україну.

Сьогодні вдень росія знову вдарила ракетами по Одесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: