У Сумській області виявили залишки російської хімічної зброї

Читать на русском
Виявлені хімічні речовини були передані в розпорядження СБУ, яка зараз розслідує всі обставини цієї справи
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

У Сумській області в населеному пункті Білка після деокупації в ході робіт з розмінування території були виявлені залишки хімічної зброї, яку планувалося застосувати російськими військовими - зарин в ампулах і деякі інші предмети.

Про це розповів міський голова Тростянця Юрій Бова в ефірі Українського радіо.

«Ми знайшли в селі Білка залишки хімічної зброї - це зарин та інші речовини. Можливо, цією хімічною речовиною окупанти хотіли бити або по Києву, або по Полтаві, або по інших містах» - розповів він, додавши, що зараз справою займається Служба безпеки України.

Російські війська застосували проти Маріуполя хімічну зброю – «Азов»Отруйна речовина невідомого походження ввечері 11 квітня була скинута російськими окупантами з БПЛА

Бова також розповів, що невідомо, скільки ще таких подарунків від російських військових виявиться в Сумській області. У самому Тростянці росіяни розставили велику кількість розтяжок, замінували кладовища, лісопосадки, паркові зони та адміністративні об'єкти. Співробітники ДСНС та військові щодня працюють над розмінуванням територій.

Відзначимо, що і в Україні, і на Заході вважають високою ймовірність застосування росією хімічної зброї. Наприклад, секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що росія, швидше за все, найближчим часом все ж таки зважиться на хіматаку.

Всесвітня організація охорони здоров'я також готується до можливих хімічних атак в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: