У Генштабі розповіли, де війська рф готуються до продовження наступу

Читать на русском
Противник продовжує підвезення озброєння, військової техніки, боєприпасів паливно-мастильних речовин для забезпечення потреб угрупування військ на зазначеному напрямку.

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про оперативну обстановку на фронтах на початок 74-ї доби війни. Російські окупанти продовжують повномасштабну збройну агресію проти України.

Про це йдеться у даних Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської і Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями й тимчасово окупованим Кримом.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямку обстановка без суттєвих змін.

Зберігається загроза нанесення з території Білорусії ракетних та авіаційних ударів по об’єктах України.

Визначені підрозділи збройних сил рф продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-російського кордону у Брянській і Курській областях.

На Слобожанському напрямку противник зосередив основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у бік державного кордону України на північ та північний схід від міста Харків.

Ворог здійснював артилерійські обстріли у районах населених пунктів Прудянка, Слатине та Циркуни. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань ворог проводив заходи з інженерного обладнання позицій.

На Ізюмському напрямку противник зосереджував основні зусилля на підготовці до продовження наступу на напрямках Ізюм - Барвінкове та Ізюм - Слов’янськ.

З метою посилення угруповання з території країни-агресора ворог передислокував дві батальйонні тактичні групи зі складу 35-ї загальновійськової армії у визначені райони. Здійснював артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони.

Для уточнення положення наших військ противник продовжував ведення повітряної розвідки у районах населених пунктів Ізюм та Кам’янка.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ продовжує наступальні дії на Лиманському, Попаснянському, Сєверодонецькому та Авдіївському напрямках.

На Курахівському напрямку за підтримки артилерії ворог намагається відновити наступальні дії у напрямку населеного пункту Новомихайлівка.

На Лиманському напрямку в результаті штурмових дій противник захопив північну околицю Шандриголове.

На Маріупольському напрямку продовжує блокувати українські підрозділи у районі заводу «Азовсталь». За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії.

Противник продовжує підвезення озброєння, військової техніки, боєприпасів паливно-мастильних речовин для забезпечення потреб угрупування військ на зазначеному напрямку.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках угрупування військ окупантів за підтримки авіації завдає ударів по військовим та цивільним об’єктам, проводить перегрупування і посилення підрозділів, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

На Криворізькому напрямку з метою виявлення позицій підрозділів ЗСУ противник застосовував БпЛА «Орлан-10».

На Бессарабському напрямку обстановка залишається напруженою. Збройні формування в Придністровському регіоні Республіки Молдова та підрозділи оперативної групи російських військ перебувають у бойовій готовності.

Кораблі чорноморського флоту рф в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

За попередню добу зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил було уражено 1 вертоліт Мі-28Н, 7 БпЛА типу «Орлан», 2 БпЛА типу «Форпост» та 3 крилаті ракети. Додатково 2 БпЛА типу «Орлан» було знищено зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 9 атак ворога, знищено 19 танків, 20 одиниць бойової броньованої техніки, 4 спеціальних броньованьованих автомобілів, 6 автомобілів та 1 одиницю спеціальної інженерної техніки противника.

Нагадаємо, що одразу три російських катери потонули біля острова Зміїний після удару ЗСУ.

Раніше ми повідомляли, що перший етап евакуації з «Азовсталі» повністю завершено.

Також за даними аналітика, з 24 лютого росія витрачає на війну 900 млн доларів щодня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: