Ворог підірвав три мости для уповільнення наступу ЗСУ – Генштаб

Читать на русском
Російські військові намагаються всіма силами уповільнити контрнаступ українських бійців у Харківській області.

Російські військові намагаються всіма силами уповільнити контрнаступ українських бійців у Харківській області. Окупанти підірвали три мости. А у Маріуполі знову спробували штурмувати «Азовсталь».

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 7 травня.

Арестович прокоментував просування ЗСУ під Харковом та ХерсономПісля сьогоднішнього просування на фронті під Харковом та біля Херсона, ЗСУ можуть перейти у контрнаступ.

«У районі населених пунктів Циркуни та Російські Тишки окупантами скоєно підрив трьох автомобільних мостів з метою уповільнення контрнаступних дій підрозділів Сил оборони», – йдеться у повідомленні.

Також на Слобожанському напрямку ворог продовжує артилерійський обстріл населених пунктів у районі міста Харкова. В Ізюмському напрямку веде повітряну розвідку із застосуванням БПЛА з метою уточнення позицій наших військ.

Крім того, окупанти здійснили обстріл цивільної інфраструктури Миколаєва ракетами та реактивними системами залпового вогню.

«На Південнобузькому напрямку ворог завдав вогняної поразки із застосуванням артилерії за позиціями наших військ. Здійснив обстріл цивільної інфраструктури Миколаєва ракетами та реактивними системами залпового вогню. У населеному пункті Івано-Кепіні підрозділами Сил оборони було знищено склад з боєприпасами та до 20 одиниць військової техніки противника», – йдеться у ранковому зведенні.

Також повідомляється, що у тимчасово зайнятому противником Херсоні окупантами вживається ряд заходів щодо забезпечення діяльності російсько-окупаційних військ та підтримання російського окупаційного режиму. Збільшено кількість блокпостів та пересувних патрулів.

На Поліському напрямку ворог активних дій не робив. Під час перевірки бойової готовності підрозділів, які виконують завдання щодо прикриття ділянки кордону з Україною, не виключається приховане проведення ротації зазначених підрозділів.

На Сіверському напрямку противник активних дій не робив. Продовжується інженерно-фортифікаційне обладнання позицій та смуг у прикордонних районах Курської області.

На Донецькому та Таврійському напрямках ворог продовжує здійснювати артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення та застосовує оперативно-тактичну авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ.

У Маріуполі окупанти продовжують блокування підрозділів Сил оборони у районі «Азовсталь». Окупанти знову намагалися штурмувати завод та взяти його під контроль.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних сил та Сухопутних військ було уражено 14 БПЛА типу Орлан.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисниками України за минулу добу відбито вісім атак ворога, знищено три танки, вісім артилерійських систем, сім одиниць бойової броньованої техніки, один автомобіль та три одиниці спеціальної інженерної техніки противника.

Нагадаємо, 6 травня стало відомо, що ЗСУ звільнили п'ять сіл у Харківській області та частково зайняли ще один населений пункт.

Днями ЗСУ пішли у контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: