Окупанти хотіли повернути свої позиції в районі Старого Салтова – Генштаб

Читать на русском
На Слобожанському напрямку у четвер, 5 травня, російські війська проводили наступ та хотіли відновити втрачені позиції у районі міста Харків.

На Слобожанському напрямку у четвер, 5 травня, російські війська проводили наступ та хотіли відновити втрачені позиції у районі міста Харків.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Військові росії провели невдалу спробу наступу в районі населеного пункту Старий Салтов.

Стало відомо, скільки українців повернулися з російського полону за час війниЗ початку повномасштабного вторгнення рф в Україну з російського полону повернулося вже понад 300 українців.

Ворог продовжує завдавати ракетних ударів по об'єктах транспортної інфраструктури України з метою перешкоджання переміщенню гуманітарних вантажів та військово-технічної допомоги.

Також російські війська продовжують спроби атакувати позиції ЗСУ під Ізюмом та на Донбасі. Зазнавши невдач противник посилює ракетно-артилерійський вогонь по населених пунктах.

«Ворог не припиняє спроби покращити тактичне становище своїх підрозділів у районі міста Ізюм (Харківська область – ред.), здійснює артилерійські обстріли наближених населених пунктів, успіхів не має», - наголошується у зведенні.

У Генштабі додали, що на Донецькому напрямку противник намагався в Луганській області опанувати Попасну та взяти під повний контроль місто Рубіжне. Таким чином окупанти хотіли забезпечити сприятливі умови для продовження наступу на Лиман та Сєверодонецьк. Тут ворог також зазнав невдачі.

Раніше ми повідомляли про те, що окупанти будують лінію оборони та готуються до боїв під Ізюмом.

Нагадаємо, росіяни обстріляли будинок «бабусі із прапором СРСР», її евакуювали українські військові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: