РФ за підтримки авіації відновила штурм у районі «Азовсталі» – Генштаб

Читать на русском
Росія продовжує наступ, активні бойові дії противник проводив на Донецькому та Таврійському напрямах.

Російські війська у Маріуполі продовжують блокувати підрозділи Сил оборони у районі «Азовсталі». В окремих районах за підтримки авіації окупанти відновили штурмові дії з метою взяття під контроль території заводу.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив.

На Сіверському напрямі ознак формування супротивником наступального угруповання не виявлено. У прикордонних з Україною районах на територіях Брянської, Курської та Бєлгородської областей на позиціях та опорних пунктах є незначна кількість особового складу, озброєння та військової техніки.

На Слобожанському напрямку противник активних дій не проводив, продовжував обстріли Харкова.

У Генштабі розповіли, що на базі Куп'янської міської лікарні у облаштованому окупантами шпиталі за наявною інформацією перебуває до 300 поранених.

Українська оборона значною мірою зупинила просування росії на сході – ISWРосійські війська 4 травня провели низку невдалих атак на сході України і не змогли просунутися вперед.

На Донецькому та Таврійському напрямах противник продовжує вести активні бойові дії, на Лиманському напрямі – здійснює обстріл позицій наших військ.

На Попаснянському напрямі основні зусилля окупанти зосередили на встановленні повного контролю над населеним пунктом Попасна та поновленні наступу на населені пункти Лиман та Сіверськ.

На Сєвєродонецькому, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямах противник активних бойових дій не вів – здійснював вогневий вплив з метою сковування дій наших військ та знищення артилерійських підрозділів.

На Южнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив, утримував зайняті рубежі, посилював системи протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби. Обстрілював позиції наших військ. На півночі Херсонської та Миколаївської областей ворог здійснює обстріл населених пунктів, які покинув.

За минулу добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено 15 повітряних цілей: 15 безпілотних безпілотників типу «Орлан» та один літак.

На території Донецької та Луганської областей українські військові минулої доби відбили 11 атак ворога, знищили 8 танків, 11 одиниць бойової броньованої техніки та 5 одиниць автомобільної техніки супротивника.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив, що українська армія перейшла до контрнаступальних дій проти російських військ на Харківському та Ізюмському напрямках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: