ЗСУ відвоювали кілька населених пунктів на півдні України – Генштаб

Читать на русском
Росія продовжує наступ на сході та одночасно провокує напруженість у Придністровському регіоні. Водночас ЗСУ змогли відвоювати кілька населених пунктів на кордоні Миколаївської та Херсонської областей.

Російські окупанти завдяки успішним діям Збройних сил України втратили контроль над кількома населеними пунктами на кордоні Миколаївської та Херсонської областей.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Загалом російська армія продовжує вести наступальні дії у Східній операційній зоні. Крім того, ворог провокує напруженість у Придністровському регіоні: здійснює перегрупування військ в окремих напрямках, вживає заходів щодо поповнення запасів.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не здійснював.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріл Харкова і розвідує позиції підрозділів Сил оборони. У районі на північ від міста Ізюм продовжує артилерійські та мінометні обстріли.

На Заході здивовані обережною тактикою путіна в останні тижні війни – NYTТактика путіна в останні тижні війни в Україні напрочуд обережна, хоча його армія може завдати більших руйнувань. Пояснень цьому, на думку західних військових аналітиків та офіційних осіб, може бути кілька.

На Донецькому та Таврійському напрямах продовжуються ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів з метою сковування дій наших військ.

Також підрозділи противника намагаються вести наступальні дії на Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямах, успіху не мають.

На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстрілювати позиції захисників України.

У районі Маріуполя основні зусилля окупантів зосереджуються на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів у районі «Азовсталі». За підтримки авіації противник відновив наступ із метою взяття під контроль території заводу.

«За наявною інформацією, частина військовослужбовців 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу, після відведення до району відновлення, через значні втрати особового складу, відмовилась від подальшої участі у бойових діях на території України. Зазначені військовослужбовці перебувають у районі поблизу українсько-російського кордону та чекають на переміщення до російської федерації. Підрозділи бойовиків 2-го армійського корпусу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, які знаходяться в населеному пункті Сватівського району Луганської області укомплектовані місцевими жителями з найближчих населених пунктів мають низький морально-психологічного стан, суттєві проблеми з озброєнням та засобами захисту і не готові до виконання завдань», – розповіли у Генштабі.

На Южнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ та інфраструктурі регіону.

Підрозділи протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ за добу знищили 9 повітряних цілей: 4 БПЛА (два з них зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ) та 3 крилатих ракет противника. Також, попередньо, збиті два винищувачі Су-30.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 11 атак ворога, знищено 5 танків, 7 одиниць бойової броньованої техніки та 5 одиниць автомобільної техніки ворога.

Нагадаємо, за інформацією британської розвідки, росія розгорнула 22 батальйонні тактичні групи під Ізюмом, намагаючись просунутися вздовж північної осі Донбасу.

Станом на 4 травня орієнтовні втрати російської армії в Україні досягли 24,5 тисячі військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: