США виділяють Україні додатковий пакет військової допомоги на 150 мільйонів доларів

Читать на русском
Загальна вартість поставок військової допомоги для України з 24 лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, досягла 3,8 млрд доларів.
Ілюстративне фотоReuters

США виділяють додатковий пакет військової допомоги для України загальною вартістю в 150 мільйонів доларів. З серпня 2021 року це буде вже дев'ятий пакет військової допомоги для України.

Про це сказано в заяві Державного секретаря США Ентоні Блінкена, яке опубліковано на сайті Державного департаменту 6 травня.

«Я сьогодні затвердив, відповідно до доручення президента, виділення коштів на суму до 150 млн доларів для надання подальшої негайної військової допомоги Україні у вигляді додаткового озброєння та обладнання із запасів Міністерства оборони США» - заявив держсекретар.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Загальна вартість поставок військової допомоги (озброєння, амуніція, техніка) для України з 24 лютого 2022 року, коли росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, досягла 3,8 млрд доларів.

«Ми продовжимо надавати Україні зброю, яку її сили ефективно застосовують для захисту країни та свободи своїх співвітчизників. На додаток до військової допомоги, ми також продовжуємо надавати пряму фінансову підтримку Україні, підтримуємо документування доказів звірств росії проти цивільного населення України та заходи щодо продовження посилення тиску на економіку путіна, що обвалюється. Всі разом, ці зусилля допоможуть зміцнити позицію України за столом переговорів, одночасно продовжуючи ізоляцію росії у світі, поки вона не припинить її безглузду війну проти України» - заявив Блінкен.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США передали Україні вже 80% гаубиць М777 із загальної кількості, яку повинні були отримати українські Збройні сили в рамках військової допомоги.

21 квітня президент США Джозеф Байден оголосив про виділення чергового пакету допомоги Україні. Він включатиме 800 млн доларів для заходів безпеки, а також 500 млн у вигляді прямої економічної допомоги. Також в рамках цього пакету Україна 90 155-мм гаубиць М777.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: