80 відсотків гаубиць М777 вже передані Україні – Пентагон

Читать на русском
США обіцяли Україні 90 гаубиць М777. Таким чином, на поточний момент можна сказати, що понад 70 гармат вже знаходяться в Україні
Гаубиця М777Defense Express

США передали Україні вже 80% гаубиць М777 із загальної кількості, яку повинні були отримати українські Збройні сили в рамках військової допомоги.

Про це заявив 2 травня Високопоставлений чиновник Пентагону в ході брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Я можу підтвердити, що 80% гаубиць М777 передані українським військовим» – сказав він.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Чиновник зазначив, що США обіцяли Україні 90 гаубиць М777. Таким чином, на поточний момент можна сказати, що понад 70 гармат вже знаходяться в Україні в розпорядженні ЗСУ.

Крім обіцяних гаубиць М777 США передали Україні з моменту початку російського вторгнення понад 5000 ПТРК Javelin і ракет до них, десятки безпілотників Рһоеnіх Ghost і чимало іншої військової допомоги, включаючи артилерійські контрбатарейні радари для боротьби з російською артилерією.

Нагадаємо, що Канада передасть Україні у якості військової допомоги для Збройних сил чотири буксируваних важких 155-мм гаубиці М777 з усім необхідним. Ще шість таких гармат з боєприпасами передає Австралія.

21 квітня президент США Джозеф Байден оголосив про виділення чергового пакету допомоги Україні. Він включатиме 800 млн доларів для заходів безпеки, а також 500 млн у вигляді прямої економічної допомоги. Також в рамках цього пакету Україна отримає 90 155-мм гаубиць М777.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: