Більше двохсот військових ЗСУ вже пройшли навчання роботі з гарматами М777 – Пентагон

Читать на русском
Ще близько 150 українських військових зараз проходять відповідну підготовку, завдяки якій навчаться поводитися з гаубицями М777
Гаубиця М777US Army Force

Українські військовослужбовці активно навчаються поводженню зі 155-мм гаубицею М777, десятки яких поставляються в Україну у якості військової допомоги для боротьби з російським вторгненням. Понад 200 військових Збройних сил України вже пройшли навчання в американських інструкторів.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням заяву прессекретаря Пентагону Джона Кірбі.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Кірбі розповів, що ще близько 150 українських військових зараз проходять відповідну підготовку, завдяки якій навчаться поводитися з гаубицями М777.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США передали Україні вже 80% гаубиць М777 із загальної кількості, яку повинні були отримати українські Збройні сили в рамках військової допомоги.

Також Міністерство оборони США опублікувало кілька фотографій, на яких зображений процес навантаження в літак буксируваних гаубиць М777, які будуть відправлені в Україну, щоб Збройні Сили країни успішніше протистояли російським окупантам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: