Арестович розповів, яку зброю Ізраїль міг би запропонувати Україні

Читать на русском
Деякими видами зброї не володіє навіть Північноатлантичний Альянс - а ось Ізраїль міг би надати його Україні
ПТРК SpikeDefense Express

Після скандалу з антисемітськими висловлюваннями міністра закордонних справ росії сергія лаврова Ізраїль нарешті може почати поставки зброї для України. Щоправда, опосередковано, через треті країни.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Арестович зазначив, що в Ізраїлю є зброя, яку не можуть надати Україні НАТО, або США.

«Ми бачили все це в карабаській війні – це застосовувала армія Азербайджану. Наприклад, дрони-камікадзе типу Harop, або Harpy. Є, наприклад, Spike - такий далекобійний ПТРК, який дозволяє оператору змінювати траєкторію в ході польоту, перенацілювати - летіла в один танк, полетіла в інший. Ми бачили з Карабаху безліч таких картинок. І багато-багато чого іншого - безпілотних літальних апаратів, протитанкового озброєння і так далі» - сказав він.

Нагадаємо, лавров в інтерв'ю телекомпанії Mediaset заявив, що «у Гітлера була єврейська кров» та сказав, що «найпалкіші антисеміти, як правило, євреї». Його слова викликали сильне обурення в Ізраїлі, де від лаврова зажадали вибачень, а також в МЗС України.

У відповідь російський МЗС звинуватив уряд Ізраїлю в підтримці міфічних «українських неонацистів», після чого Ізраїль почав схилятися на бік України, хоча раніше намагався тримати нейтралітет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: