Військова допомога для України: яке озброєння надали партнери

Читать на русском

Вранці 24 лютого Росія розпочала відкриту агресію проти України. Останні кілька місяців, поки РФ планувала напад, держави-партнери надають нам військову допомогу, про що у своїй промові окремо згадав Володимир Путін, назвавши це «безперервним потоком». «Слово і діло» пропонує подивитись, яке озброєння Україні надіслали союзники.

США, починаючи з кінця січня, надсилають військову допомогу майже через день. Україна отримала кілька партій боєприпасів та летальної зброї (зокрема Javelin).

Поки що тільки обіцяє Америка надати гелікоптери Мі-17В5 та Мі-8МТВ.

Велика Британія наприкінці січня надіслала в Україну кілька літаків із летальною зброєю та боєприпасами. А у лютому прибули військові вантажі та обладнання для сил територіальної оборони. Також Британія надсилала своїх інструкторів для навчання українських військових.

Сьогодні прем'єр-міністр Борис Джонсон анонсував додатковий пакет військової допомоги «у світлі все більш загрозливої поведінки Росії».

Канада пообіцяла збільшити в Україні контингент спецпризначенців на навчання військових – до 400 осіб. Також надіслала кілька партій летальної зброї та обладнання.

Литва та Латвія обіцяли відправити ПЗРК Stinger (одну партію Литва вже передала). Також Латвія пообіцяла тепловізори, сухпайки та військове екіпірування.

Від Польщі до України прибули безпілотники, боєприпаси та ПЗРК Grom. Нідерланди пообіцяли Україні бронежилети, шоломи, снайперські гвинтівки, боєприпаси та радари стеження.

Німеччина вже передала польовий шпиталь та обіцяла кілька тисяч захисних шоломів. А ось постачати Україні зброю Німеччина не збирається.

Нагадаємо, 21 лютого президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення визнати «незалежність» «ДНР» та «ЛНР». Які країни засудили це рішення, які підтримали – на інфографіці «Слово і діло».

Через рішення щодо «Л/ДНР» проти Росії почали вводити нові санкції. Які країни запровадили обмежувальні заходи, можна подивитися тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: