Пентагон шукає будь-які можливості прискорити виробництво озброєнь для України – ЗМІ

Читать на русском
Пентагон хоче максимально наростити темпи виробництва і комерційні можливості для цілого ряду видів озброєння
Ілюстративне фотоВікіпедія

Міністерство оборони Сполучених Штатів шукає нові можливості для прискорення виробництва озброєнь, які призначені для відправки в Україну.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Зазначається, що запит оборонного відомства США був опублікований на відповідному урядовому сайті.

«Пентагон шукає нові шляхи для промисловості США, щоб прискорити виробництво і наростити потужності для створення перевіреної, ефективної зброї, що вимагає мінімальної підготовки та швидко експортується в Україну» - йдеться в документі.

Польща передає Україні свої танки в обмін на британські – BBCПідкреслюється, що польські танки відправляються, як доповнення до передачі Україні британських бронемашин, про що говорилося раніше

Відзначається, що запит спрямований в першу чергу на виробників озброєння. Пентагон хоче максимально наростити темпи виробництва і комерційні можливості для цілого ряду видів озброєння - протиповітряної, протитанкової, протипіхотної, берегової оборони, а також БПЛА і засобів зв'язку та радіоелектронної боротьби. У всьому цьому зараз вкрай потребує Україна.

Нагадаємо, Європейський союз схвалив придбання важкого озброєння з подальшою передачею його Україні безкоштовно. Це допоможе українській армії в битві проти росії.

Канада передасть Україні у якості військової допомоги для Збройних сил деяку кількість буксируваних важких 155-мм гаубиць М777 з усім необхідним.

21 квітня президент США Джозеф Байден оголосив про виділення чергового пакету допомоги Україні. Він включатиме 800 млн доларів для заходів безпеки, а також 500 млн у вигляді прямої економічної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: