Єрмак розповів, як вирішуватимуть питання з Кримом та ОРДЛО

Читать на русском
Влада України вважає, що питання анексованого Криму та ОРДЛО треба вирішувати на політичному рівні – на зустрічі двох президентів.
фото Главред

Влада України вважає, що питання анексованого Криму та ОРДЛО треба вирішувати на політичному рівні – на зустрічі двох президентів. Володимир Зеленський готовий до переговорів щодо такого формату. Україна від жодних своїх територій не відмовиться.

Про це заявив керівник офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 6 травня.

На 9 травня путін може заявити про анексію територій України – МВСУ МВС заявили про те, що на 9 травня глава кремля може заявити про анексію Донецької, Луганської та Херсонської областей.

«Ситуація сьогодні складніша, ніж була до відкритої війни, яка розпочалася 24 лютого. Україна при цьому президентові від жодних своїх територій ніколи не відмовиться. Ще раз повторю: якби у 2014 році ми мали цей президент, ми б і Крим не віддали. Отже, так, всі ці території – це Україна. Наша позиція не змінювалася ні на яких переговорах, ні в яких форматах», - сказав він.

За його словами, президент Володимир Зеленський готовий сідати за стіл переговорів із президентом рф Володимиром Путіним.

«Питання ОРДЛО та Криму – це складні питання, які мають обговорюватися на зустрічі двох президентів, наш президент готовий сідати та говорити. Але в будь-якому разі ми нашою незалежністю, суверенітетом та територіальною цілісністю не торгуємо. За нашої влади цього точно не буде», - заявив Єрмак.

Нагадаємо, українська розвідка має інформацію про те, що російські окупанти хочуть приєднати до анексованого півострова захоплені території півдня країни.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не поступатиметься ні п'яді своєї території заради миру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: