Україна має повністю звільнити Крим та Донбас – МЗС Британії

Читать на русском
Україну треба озброїти так, щоб вона змогла звільнити від російських окупантів свої території Криму та Донбасу, заявили у британському МЗС.
Фото Ліга

Україну треба озброїти так, аби країна змогла повністю звільнити свої території в Криму та на Донбасі.

Про це заявила голова МЗС Великої Британії Ліз Трасс, пише The Times.

Вона впевнена, що Захід допоможе зі зброєю та санкціями проти росії.

«Це загальна війна, оскільки перемога України – це стратегічний імператив для нас усіх», – сказала Трасс.

Голова МЗС Великої Британії закликала західні країни допомогти Україні вигнати російські війська і зазначила, що якщо путіну вдасться досягти територіальних завоювань, він зможе заподіяти «незліченні нові страждання всій Європі».

Джонсон припустив, що війна в Україні може затягнутися до кінця 2023 рокуБорис Джонсон вважає, що війна в Україні може тривати до кінця наступного року. За його словами, у путіна складне політичне становище, і він не має іншого вибору.

Вона підкреслила, що російські війська під час війни мають бути вигнані, зокрема, з Криму та з Донбасу. За словами голови МЗС Британії, слід використовувати всі економічні важелі, що є в наявності, для витіснення росії із західних ринків.

Також Трасс наголосила, що необхідно позбавити путіна можливості заявити про свою перемогу в Україні та «використовувати цю війну як каталізатор для встановлення нового світового порядку».

При цьому Трасс визнала, що війна в Україні може тривати «до п'яти років або навіть до десятиліття», а путін може застосувати зброю масового знищення у відчайдушній спробі вийти з глухого кута.

Раніше у МЗС Британії заявили про те, що Захід має подвоїти підтримку України.

Також ми писали про те, що Британія передасть Україні швидкі та пожежні машини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: