ЗСУ пішли у контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках – Залужний

Читать на русском
Українські військові перейшли у контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямах, заявили у ЗСУ.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив, що українська армія перейшла до контрнаступальних дій проти військ рф на двох гарячих напрямках на фронті.

Про це він написав у своєму Telegram у четвер, 5 травня.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

За його словами, він поінформував свого американського колегу – голову об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі – про оперативну обстановку в Україні.

«Зокрема, про переміщення основних зусиль супротивника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної та Торського продовжуються запеклі бої, а також перехід сил оборони України до контрнаступних дій на Харківському та Ізюмському напрямах», - написав Залужний.

Також головнокомандувач ЗСУ додав, що росія відновила застосування крилатих ракет. Мета таких атак – руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні.

«Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, випущених зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160 з Каспійського моря. На півночі минулої доби було зафіксовано вісім запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS дуже актуальне», - наголосив Залужний.

Нагадаємо, британська розвідка повідомила, що росія розгорнула під Ізюмом 22 батальйонні тактичні групи. Однак удар ЗСУ по штабу російського командування під Ізюмом може ускладнити наступ армії рф на цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: