Удар ЗСУ по штабу російського командування під Ізюмом може ускладнити наступ на цьому напрямку – ISW

Читать на русском
Наступ росії на ізюмському напрямку може бути утруднений через удар українських сил по командному пункту в Ізюмі.

Удар Збройних сил України по російському командному пункту в Ізюмі (Харківська область) може стати на заваді наступу окупантів на цьому напрямку в наступні кілька днів.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ знищили російський пункт управління біля Ізюму – розбито багато технікиНа Харківщині на Ізюмському напрямку українські військові знищили понад 30 одиниць техніки окупантів.

«2 травня російські сили не проводили підтверджених наземних атак на жодному з напрямків наступу, а натомість обстрілювали українські позиції на передовій. Удар української артилерії 30 квітня по штабу російського командування під Ізюмом, ймовірно, порушив операції росіян на ізюмському напрямі та може ускладнити наступ російських військ з Ізюму на наступні кілька днів», – йдеться у звіті.

Російські війська на Південній осі продовжували перегрупування та розвідку: на думку аналітиків, вони готуються до наземних атак у напрямку Кривого Рогу, Миколаєва та Запоріжжя.

Нагадаємо, 30 квітня Збройні сили знищили два командні пункти російських окупантів на території Харківської області, біля Ізюму. За словами Олексія Арестовича, могло загинути до кількох сотень окупантів, у тому числі, як мінімум, один генерал.

Незадовго до атаки, як підтвердили офіційні особи України та США, в Ізюмі був начальник генштабу росії Валерій Герасимов. Проте він встиг поїхати до удару української артилерії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: