Росія розгорнула під Ізюмом 22 батальйонні тактичні групи – британська розвідка

Читать на русском
Російські війська, ймовірно, хочуть вийти за межі Ізюму, щоб захопити міста Краматорськ та Сєвєродонецьк.

Росія розгорнула 22 батальйонні тактичні групи під Ізюмом (Харківська область), намагаючись просунутися вздовж північної осі Донбасу.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Начальник генштабу рф Герасимов був в Ізюмі, але поїхав до атаки українських військових – NYTВалерій Герасимов справді був у Ізюмі. Але встиг поїхати до того, як українські військові атакували командний пункт.

«Незважаючи на те, що росія намагається прорвати українську оборону та набрати обертів, вона, швидше за все, має намір вийти за межі Ізюму, щоб захопити міста Краматорськ та Сєверодонецьк. Захоплення цих міст зміцнить російський військовий контроль над північно-східним Донбасом і стане плацдармом для зусиль з відсічення українських сил у регіоні», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, у Пентагоні повідомили, що Збройні сили України за останній день-два відтіснили російську армію на 40 кілометрів від Харкова.

Як свідчить перехоплення розмови, опубліковане СБУ, російські окупанти масово відмовляються йти у новий наступ у Харківській області біля Ізюму. На них навіть не діє загроза розстрілу за невиконання наказу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: