Українська оборона значною мірою зупинила просування росії на сході – ISW

Читать на русском
Російські війська 4 травня провели низку невдалих атак на сході України і не змогли просунутися вперед.

Українська оборона значною мірою зупинила просування росії на сході країни. Так, 4 травня війська окупантів провели низку невдалих атак і не змогли просунутися вперед.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Російські війська, що атакують південніше Ізюму, навряд чи зможуть успішно оточити українські сили в районі Рубіжного. Українські сили досі не дозволяли російським військам об'єднати свої наступи на південний схід від Ізюму та на захід від Лиману, Слов'янська та Краматорська, як, ймовірно, і планували російські війська», – йдеться у звіті.

Щодо штурму «Азовсталі» аналітики кажуть, що масштаби російського наступу там все ще неясні. Але якщо російські війська мають намір «зачистити» весь об'єкт, то ці бої коштуватимуть їм дорого.

ISW також наголошує, що удари російських військ по транспортній інфраструктурі на заході України, як і раніше, не можуть перешкодити постачанню західної допомоги.

Нагадаємо, раніше у Пентагоні повідомили, що Збройні сили України відтіснили російську армію на 40 кілометрів від Харкова.

У той же час NYT з посиланням на військових аналітиків та західних офіційних осіб писало, що тактика володимира путіна в останні тижні війни виявилася напрочуд обережною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: