Українські військові відтіснили росіян на 40 кілометрів від Харкова – Пентагон

Читать на русском
ЗСУ відтіснили російську армію на 40 кілометрів від Харкова. Загалом у Пентагоні відзначили млявий прогрес росії у її наступі на сході України.

Збройні сили України за останній день-два відтіснили російську армію на 40 кілометрів від Харкова. У цілому нині наступ росії на сході відзначається дуже млявим прогресом.

Про це на брифінгу заявив високопосадовець Міністерства оборони США.

«Українці за останні 24–48 години проробили ефективну роботу, відтіснивши росіян ще далі. Їм вдалося відтіснити росіян приблизно на 40 кілометрів на схід від Харкова», – повідомив представник Пентагону. Він зазначив, що це добрий приклад жорсткого опору, який демонструють українські сили.

9 травня путін може оголосити Україні війну – ЗМІВідзначається, що путін може використовувати традиційне російське побєдобєсіе 9 травня, як пропагандистський привід, щоб оголосити Україні війну

На думку Міноборони США, російські сили на сході України, як і раніше, страждають від поганого командування, низького бойового духу та далеко не ідеальної логістики.

«Ми, як і раніше, бачимо мінімальний, у кращому разі, прогрес з боку росіян на Донбасі. Вони не досягають запланованого прогресу», – сказав чиновник.

За його словами, росіяни досягли незначних успіхів на схід від українських міст Ізюм та Попасна. Але і цей прогрес «млявий».

«Те, що ми побачили там, у Попасній, мало чим відрізняється від того, що ми бачили в інших селах Донбасу. Росіяни прийдуть, потім оголосять про перемогу, а потім відведуть війська», – сказав представник міністерства.

У Пентагоні зазначили, що російські сили, мабуть, бояться ризику та жертв як у повітряній, так і в наземній війні.

Нагадаємо, за даними розвідки США, росія має плани до середини травня остаточно анексувати територію ОРДЛО. Наступним кроком стане спроба анексувати окуповану частину Херсонщини.

Раніше міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що у москви немає планів здобути якісь перемоги в Україні до 9 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: