Байден закликав виробників Javelin наростити виробництво заради України

Читать на русском
Протитанкові ракетні комплекси Javelin виготовляються в США тільки на одному підприємстві, і в обмежених обсягах
ПТРК Javelinradiosvoboda.org

Президент США Джозеф Байден під час свого візиту на підприємство з виробництва знаменитих протитанкових ракетних комплексів Javelin в штаті Алабама закликав збільшити виробництво ПТРК заради захисту України.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

США в рамках надання військової допомоги передали Україні 5,5 тисячі одиниць ПТРК, в той час, як за 20 років роботи підприємство в цілому виробило близько 50 тисяч одиниць цієї зброї. У Пентагоні заявляють, що Javelin чудово зарекомендували себе в Україні та українським військам щодня потрібно близько 500 ПТРК.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Уряд може постачати Україну зі своїх запасів, але хотілося б, щоб виробництво комплексів було збільшено.

«Ви дозволяєте українцям захищатися, і, відверто кажучи, у багатьох випадках ми виставляємо на посміховисько російських військових» - сказав Байден, звертаючись до робітників заводу.

Своєю чергою, керівник компанії Lockheed Джим Тайклет розповів, що компанія хоче розширити потужності під ПТРК на підприємстві в місті Трой в штаті Алабама. Власники не проти збільшення потужностей - зараз на підприємстві працює близько 600 осіб, завод випускає п'ять типів ракет крім Javelin, а для останнього він є взагалі єдиним складальним майданчиком.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США 28 квітня проголосувала за законопроєкт про ленд-лізу для України. Це допоможе значно прискорити поставки озброєння в Україну для подальшого захисту від російської агресії.

28 квітня адміністрація президента США Джо Байдена направила до Конгресу запит на додаткове фінансування для України у розмірі 33 мільярдів доларів, щоб протистояти російському вторгненню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: