Шольц назвав умову надання Україні танків з Німеччини

Читать на русском
Попри те, що на канцлера тисне опозиція через нерішучу поведінку Німеччини в питанні постачання Україні озброєнь, він не має наміру змінювати свою позицію - навіть якщо його рейтинги будуть падати
Олаф ШольцReuters

Німеччина не буде поставляти в Україну танки до тих пір, поки такі ж поставки не почнуть інші держави Європейського Союзу, а також США.

Про це Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у інтерв'ю виданню Bild am Sonntag.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Попри те, що на канцлера тисне опозиція через нерішучу поведінку Німеччини в питанні постачання Україні озброєнь, він не має наміру змінювати свою позицію - навіть якщо його рейтинги будуть падати. На його думку, питання рейтингу тут взагалі не грає ролі, а його нерішучість, яку він називає обережністю, пов'язана з тим, що нібито його уряд боїться початку війни НАТО з росією. Однак він не виключає, що дасть дозволи на поставку нової зброї, якщо те ж саме будуть робити інші країни.

«Я швидко приймаю свої рішення – і координую їх з нашими союзниками. Але я з підозрою ставлюся до поспішних дій і односторонніх дій Німеччини» - заявив він.

Німеччина відправить до України зенітні установки Gepard не раніше літа – BildНімеччина відправить Україні зенітні установки не раніше літа через брак снарядів для цих бойових машин.

Видання резюмує, що канцлер збирається відстоювати свою позицію, незважаючи ні на що, оскільки він упевнений у правильності своєї поведінки.

«Шольц дав зрозуміти, що до тих пір, поки Америка та інші союзники не будуть посилати в Україну західні бойові танки, Німеччина теж не буде» - зазначила газета.

Нагадаємо, раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник, коментуючи нерішучість Німеччини, заявив, що поставки зброї Україні від Німеччини не можуть спровокувати Третю світову війну, оскільки вона вже почалася.

У четвер, 28 квітня, німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння. Рішення було прийнято переважною більшістю голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: