Палата представників США проголосувала за законопроєкт про ленд-ліз для України

Читать на русском
Палата представників Конгресу США 28 квітня проголосувала за законопроєкт про ленд-ліз для України.
Getty Images

Палата представників Конгресу США 28 квітня проголосувала за законопроєкт про ленд-ліз для України.

Про це повідомляють у Twitter Палати представників США.

Палата представників США підтримала закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Це допоможе значно прискорити поставки озброєння до України для подальшого захисту від російської агресії.

Як пояснив глава Офісу президента Андрій Єрмак, після прийняття цього закону, президент США Джо Байден матиме розширені повноваження щодо надання в оренду або ж передачі Україні оборонних засобів від російської агресії, а також інших цілей. Після ухвалення закону глава Білого дому має протягом 60 днів встановити прискорені процедури.

Байден запросив у Конгресу понад 30 млрд доларів на підтримку УкраїниАдміністрація президента США Джо Байдена направила до Конгресу запит на додаткове фінансування для України у розмірі 33 мільярди доларів.

«Закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить нам вибити російську армію з наших територій», – додав Єрмак.

Пізно ввечері 28 квітня за київським часом Конгрес остаточно схвалив закон про ленд-лізу для України. Тепер його має підписати президент США Джозеф Байден.

Нагадаємо, сенат США ввечері 6 квітня ухвалив закон, щоб відродити програму часів Другої світової війни, яка дозволить Джо Байдену більш ефективно відправляти зброю та іншу допомогу Україні в умовах війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: