Байден запросив у Конгресу понад 30 млрд доларів на підтримку України

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена направила до Конгресу запит на додаткове фінансування для України у розмірі 33 мільярди доларів.
скрін з відео

Адміністрація президента США Джо Байдена направила до Конгресу запит на додаткове фінансування для України у розмірі 33 мільярди доларів, щоб протистояти російському вторгненню.

Про це Байден заявив сьогодні під час спеціального звернення щодо підтримки України з боку США, передає CNN.

У Конгресі США схвалили законопроект про конфіскацію російських активів для допомоги УкраїніТепер документ повинен бути схвалений Сенатом США і підписаний президентом Джозефом Байденом, після чого набуде чинності

«Цей законопроект потрібний нам, щоби підтримати Україну в її боротьбі за свободу. Вартість цього бою недешева, але поступка агресії коштуватиме дорожче, якщо ми дозволимо цьому статися», - сказав Байден.

Він додав, що зараз вибір стоїть між підтримкою українців, які захищають свою країну, або бездіяльністю, коли армія Росії «продовжує свої звірства».

«Наші союзники з НАТО, наші партнери з ЄС, вони також збираються сплатити свою справедливу частку витрат, але ми також повинні зробити свій внесок у керівництво альянсом», - сказав президент США.

Байден розповів про деякі положення запиту на 33 мільярди доларів для України:

  • 20,4 мільярда доларів запрошено на військову допомогу та допомогу у сфері безпеки
  • 8,5 млрд доларів на економічну допомоги уряду та народу України
  • 3 мільярди доларів буде виділено на додаткову гуманітарну допомогу та фінансування продовольчої безпеки, а також цільове фінансування для подолання економічних потрясінь.

Очікується, що запит на фінансування підтримуватиме Україну протягом цього фінансового року або близько п'яти місяців. Байден закликав Конгрес схвалити фінансування «якнайшвидше».

Live: Заявление президента Байдена о поддержке для украинцевГолос Америки

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін під час візиту до Києва пообіцяли Україні нову військову допомогу на понад 300 млн доларів.

21 квітня президент США Джо Байден оголосив про надання чергового пакету допомоги Україні. Він включатиме 800 млн. доларів для заходів безпеки, а також 500 млн. у вигляді прямої економічної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: