70-й день повномасштабної війни з росією: у Генштабі розповіли про ситуацію

Читать на русском
Російські війська продовжують наступ на сході України, на Донбасі було відбито 12 їхніх атак. Паралельно окупанти завдають ракетних ударів по всій території країни.

Російські війська продовжують вести наступальні дії у Східній операційній зоні. Також з метою руйнування транспортної інфраструктури України ворог завдав ракетних ударів по об'єктах на території Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Закарпатської, Одеської та Донецької областей.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському напрямі ознак формування супротивником наступального угруповання не виявлено. У районах автомобільних пунктів пропуску «Нові Юрковичі», «Погар» та «Ломаківка» Брянської області розгорнуто підрозділи збройних сил росії – для посилення охорони ділянки російсько-українського кордону.

На Слобожанському напрямку ворог обстрілював Харків та населений пункт Протопопівка з артилерії та мінометів. Окупанти безуспішно намагалися вести наступальні дії у напрямі населеного пункту Довгеньке.

На Донецькому та Таврійському напрямах, з метою сковування дій, окупанти здійснюють обстріл підрозділів наших військ.

Росія готується до оголошення мобілізації 9 травня – розвідкаУ росії готуються до оголошення мобілізації на 9 травня. Наразі влада країни-агресора проводить підготовчі заходи.

На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку населеного пункту Шандриголово, бойові дії продовжуються. Ворог посилює угруповання військ та активізував ведення повітряної розвідки.

Окупанти здійснювали штурмові дії в районі Попасної, бойові дії продовжуються.

У Маріуполі російські війська продовжують завдавати авіаційних ударів і завдають вогняного ураження наших позицій у районі «Азовсталі».

На Запорізькому напрямку ворог проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Оріхів, успіху не має.

До Горлівки до центрального моргу доставлено понад 100 тіл мобілізованих військовослужбовців 1-го армійського корпусу, які загинули на території Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку, щоб знищити фортифікаційне обладнання українських позицій, ворог застосовував артилерію, реактивні системи залпового вогню, озброєння танків уздовж лінії зіткнення. Активізувалися бойові дії у районі населеного пункту Томіна Балка.

На Бессарабському напрямку ситуація залишається напруженою і контрольованою.

За минулу добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ уразили 7 безпілотників та 8 крилатих ракет противника.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу було відбито 12 атак ворога, знищено 6 танків, 5 артилерійських систем (три з них – реактивні системи залпового вогню), 15 одиниць бойової броньованої техніки та 9 одиниць автомобільної техніки супротивника.

Нагадаємо, у Пентагоні повідомили, що Збройні сили України за останній день-два відтіснили російську армію на 40 кілометрів від Харкова.

У Міноборони Британії констатували, що російські збройні сили стали значно слабшими внаслідок вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: