ЗС росії стали значно слабшими внаслідок вторгнення в Україну – Міноборони Британії

Читать на русском
Невдачі росії у стратегічному плануванні та оперативному виконанні позбавили її можливості домінувати над Україною, незважаючи на чисельну перевагу. Тепер армія рф істотно ослаблена.

Російські збройні сили стали значно слабшими внаслідок вторгнення в Україну.

Про це йдеться в останньому звіті військової розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

Серед російської еліти зростають сумніви щодо правильності рішення путіна розпочати війну – BloombergУ верхівці російської влади вже сумніваються, що розпочати війну в Україні було правильним рішенням путіна. Топ-чиновники почали розуміти, якими наслідками обернеться вторгнення. Але путін відступати не готовий.

У британській розвідці зазначили, що оборонний бюджет росії приблизно подвоївся в період з 2005 до 2018 року за рахунок інвестицій у кілька висококласних повітряних, наземних та морських сил та засобів. З 2008 року це підкріплювало велику програму військової модернізації New Look.

«Однак модернізація свого фізичного обладнання не дозволила росії домінувати над Україною. Невдачі як у стратегічному плануванні, так і в оперативному виконанні позбавили її можливості перетворити чисельну силу на вирішальну перевагу. Російські збройні сили тепер значно слабші, як матеріально, так і концептуально внаслідок вторгнення в Україну. Відновлення після цього буде ускладнено санкціями. Це вплине на здатність росії розгортати звичайні збройні сили», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, американські та європейські чиновники вважають, що путін на тлі численних невдач російських військ та великих втрат може 9 травня офіційно оголосити Україні війну.

Офіційні особи США та Європи також намагаються зрозуміти, як путін опинився в такому скрутному становищі через розв'язану ним війну в Україні. Виною тому, на їхню думку, може бути ізольованість та «зарозумілість» російського лідера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: