Британський уряд скасував всі мита на експорт з України

Читать на русском
Таке рішення було ухвалене у відповідь на пряме звернення українського уряду щодо лібералізації тарифів.
Зеленський та Джонсонфото: BBC

Велика Британія скасувала всі мита та обмеження на український експорт згідно угоди про вільну торгівлю, яка мала повноцінно запрацювати для України аж з наступного року.

Про це повідомила прес-служба британського уряду.

Зазначається, що відтепер будуть скасовані всі тарифи та квоти, які охоплюються торговельною угодою між Британією та Україною, тобто передусім аграрну та промислову продукцію.

Як переконані в уряді Сполученого Королівства, такий крок «надасть Україні економічну підтримку у скрутний час».

Джонсон про переговори з путіним: Це як переговори з крокодилом, у якого в пащі твоя ногаПрем'єр Великої Британії Борис Джонсон не розуміє, як Україна може вести переговори з путіним. Він порівняв це з переговорами з крокодилом, у якого у пащі твоя нога.

Повідомляється, що таке рішення було ухвалене у відповідь на пряме звернення українського уряду щодо лібералізації тарифів.

«Зняття мит на ключові українські експортні товари, включаючи ячмінь, мед, консервовані помідори та птицю, допоможе українському бізнесу та виробникам, коли вони цього найбільше потребують», – повідомив Департамент міжнародної торгівлі Британії.

При цьому, Велика Британія оголосила про заборону на експорт товарів і технологій, які країна-агресор може використовувати для «придушення героїчного народу України». Серед таких товарів – обладнання для перехоплення та моніторингу.

«Це закриє будь-які існуючі лазівки для того, щоб Росія не купувала ці товари у Британії», – додали у відомстві.

Зазначимо, що Велика Британія та Україна уклали Угоду про вільну торгівлю у 2020 році, після чого її ратифікував український парламент.

Згідно документу, після перехідного періоду у три роки, з 2023 року український експорт мав бути звільнений від мит з боку Сполученого Королівства.

Нагадаємо, британський прем'єр Борис Джонсон припустив, що війна в Україні може затягнутися до кінця 2023 року.

Раніше Джонсон заявив, що Україну треба зміцнити так, щоб росія більше ніколи не наважилася напасти.

Також нагадаємо, що Борис Джонсон пообіцяв найближчим часом передати Україні бронетехніку. Пізніше стало відомо, що Польща передає Україні свої танки в обмін на британські.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: