У МЗС України відреагували на антисемітські заяви Лаврова

Читать на русском
Україна закликає уряди всіх держав світу дати рішучу відповідь росії на антисемітські випади глави МЗС рф Сергія Лаврова у бік президента України та євреїв.

Антисемітські випади міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова у бік президента України та євреїв абсолютно неприйнятні. Уряди всього світу мають дати йому рішучу відповідь.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає «Інтерфакс-Україна» у понеділок, 2 травня.

Лавров визнав, що до 9 травня у росії жодних перемог не вийдеЩоправда, сам глава російського мзс стверджує, що в москві ніяких гучних перемог до важливої для кремля дати нібито і не планували

«Антисемітські випади міністра закордонних справ російської федерації Сергія Лаврова у бік Президента України та євреїв абсолютно неприйнятні. росія вже надто глибоко загрузла у своїй нісенітниці, виправдовуючи варварську агресію проти України. Глава МЗС рф фактично поставив під сумнів існування не лише української нації, а й Голокосту. Лавров свідомо образив пам'ять мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів під час Другої світової війни», - сказав Ніколенко.

Він нагадав, що уряд Ізраїлю вже назвав заяви Лаврова «жахливою історичною помилкою».

«Антисемітизм російських еліт, що глибоко вкорінився, демонструє всьому світу, що путінська росія цілеспрямовано плекає «перевагу» росіян і ненависть до інших народів. Водночас ми маємо зупинити росію зараз, доки її агресивна політика не призвела до ще більш катастрофічних наслідків», - процитував Ніколенко заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Ніколенко додав, що Україна закликає уряди всіх країн світу дати рішучу відповідь росії.

«Висловлюємо солідарність із єврейським народом. Закликаємо уряди всіх держав світу дати рішучу відповідь рф: ще більше її ізолювати, накласти ембарго на російську нафту та газ, які позбавлять російську військову машину фінансових ресурсів, збільшити військову, фінансову та гуманітарну допомогу для України, чий народ зараз героїчно протистоїть російському злу», - наголосив він.

Нагадаємо, Сергій Лавров в інтерв'ю телекомпанії Mediaset заявив, що «Гітлер мав єврейську кров» і сказав, що «найзапекліші антисеміти, як правило, євреї».

На слова Лаврова відреагували в Офісі Президента України.

Раніше Лавров також заявив, що росія «не нападала на Україну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: