Командувачу Східного військового округу рф повідомили про підозру за спробу захоплення Києва – Венедіктова

Читать на русском
Командувачу східного військового округу росії повідомили про підозру у веденні агресивної війни проти України. Він керував операцією зі спроби захоплення Києва.

Правоохоронці повідомили про підозру командувача Східного військового округу росії Олександру Чайко. Він брав участь у підготовці, плануванні та організації вторгнення на територію північних областей України та керував військовою операцією зі спроби захоплення Києва із західного напрямку.

Про це повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Російському генералу повідомили про підозру у веденні агресивної війни проти України з метою порушення її територіальної цілісності (ч. 2 ст. 437 та ч. 3 ст. 110 КК України).

«Прокурори Офісу генпрокурора спільно з оперативними співробітниками Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції в ході слідчих дій на території Київської області встановили, що воєначальник протягом двох тижнів березня 2022 року мешкав у селі Здвижівка Бучанського району. Там у захопленому дитсадку він облаштував штаб, з якого керував бойовими діями. А на стадіоні захопленої окупантами школи у селі Катюжанка він вручав підлеглим військовослужбовцям держнагороди рф», – написала Венедіктова.

Нагадаємо, раніше прокурори повідомили про підозру російському генералу, який наказав бомбити Харків та область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: