Меру Балаклії заочно повідомили про підозру в держзраді

Читать на русском
Меру Балаклії Івану Столбовому повідомили про підозру в держзраді за те, що він перейшов на бік окупантів і закликав до «лояльного» ставлення до росії.

Харківська облпрокуратура заочно повідомила про підозру в держзраді та колабораційній діяльності меру Балаклії Івану Столбовому.

Про це повідомляє Telegram Офісу генпрокурора.

За інформацією відомства, чиновник перейшов на бік окупантів і закликав до «лояльного» ставлення до росії.

Відомо, що у листопаді 2015 року чоловіка обрали балаклійським міським головою Ізюмського району Харківської області. Проте під час окупації міста військами рф у березні мер вирішив перейти на бік ворога.

Так, він надав добровільну згоду на виконання повноважень міського голови в підтримуваному окупаційним режимом.

28 березня Столбовий провів нараду керівництва Балаклійської міської ради, під час якої агітував своїх заступників до лояльного відношення як до окупаційних військ, так і до росії в цілому.

Цього ж дня він провів збори місцевих жителів і повідомив про видачу «гуманітарної допомоги» військовими росії, а також про те, що ним ведуться переговори з керівництвом окупаційних військ щодо налагодження роботи комунальних служб у місті.

Раніше ми писали про те, що 29 березня голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовий вирішив налагодити співпрацю із російськими окупантами, які захопили місто. Таким чином він поповнив лави колаборантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: