Визнання росією «Л/ДНР»: Офіс генпрокурора повідомив про підозру Володіну та 418 депутатів держдуми

Читать на русском
Голові держдуми росії В'ячеславу Володіну та 418 депутатам повідомили про підозру у зазіханні на територіальну цілісність України.

Прокуратура повідомила про підозру голові держдуми росії В'ячеславу Володіну та 418 депутатам за ухвалення рішення, що посягає на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

«За даними слідства, голова та 418 із 450 депутатів 15 лютого 2022 року під час засідання державної думи федеральних зборів рф підтримали постанову зі зверненням до президента росії з проханням розглянути питання про визнання самопроголошених Донецькою та Луганською народних республік як самостійних, суверенних та незалежних держав. Також 22 лютого 2022 року вони підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між рф і так званими ДНР і ЛНР», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що процедуру повідомлення про підозри завершено. Підозри висунуті за ч. 3 ст. 110 КК України.

Нагадаємо, гендиректора «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України та пособництві у веденні агресивної війни.

Також пропагандистам Дмитру Кисельову та Ользі Скабеєвій оголосили про підозру у заклику до порушення територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: