Венедіктова повідомила Царьову про підозру у держзраді

Читать на русском
Правоохоронці висунули підозру колишньому народному депутату від «Партії регіонів» Олегу Царьову. Його підозрюють у державній зраді.
znaj.ua

Правоохоронці висунули підозру колишньому народному депутату від «Партії регіонів» Олегу Царьову. Його підозрюють у державній зраді.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Нещодавно колишній регіонал запропонував здати український Кривий Ріг російсько-окупаційним військам.

«Внаслідок цього Царьов був вимушений придбати квиток на російський туристичний лайнер, який прямує за традиційним маршрутом. Нагадаю, що відправляти воєнних злочинців e захопливу подорож на кораблику вздовж російського фарватера вже не вважається образою», – написала Венедіктова.

Царьову висунули підозру за ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу – заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Також йому закидають підтримку рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань, співпрацю з державою-агресором і її збройними формуваннями.

«Наслідки за подібні злочини, безумовно, якщо компетентний суд погодиться з позицією прокурорів, суворі – довічне ув’язнення. Не можу взяти на себе сміливість передбачити вердикт суду, але сподіваюся, рішення буде справедливим», – додала генеральна прокурорка.

Нагадаємо, колишньому меру Ізюма і двом депутатам міськради інкримінують держзраду

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: