Захаровій та двом російським військовим чиновникам повідомили про підозру за злочини проти України

Читать на русском
Представнику МЗС Росії Марії Захаровій та двом військовим чиновникам повідомили про підозру у зазіханні на територіальну цілісність України, а також у веденні агресивної війни.

Директору департаменту інформації та друку Міністерства закордонних справ Росії Марії Захаровій та ще двом високопоставленим російським чиновникам повідомили про підозру у скоєнні злочинів проти України та її громадян.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора України.

Крім Захарової, йдеться про головнокомандувача Повітряно-космічних сил Росії Сергія Суровікіна і начальника військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС Росії Ігоря Кириллова.

Російська пропаганда заявила, що після України Росія нападе на ЄвропуПропагандист Соловйов заявив, що Україна в російських химеричних планах є тільки проміжним етапом до війни в Європі

Вони підозрюються у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у плануванні, підготовці, вирішенні та веденні агресивної війни.

Правоохоронці встановили, що Суровікін організував вторгнення російської авіації на територію України та завдання ракетно-бомбових ударів, у тому числі по цивільних об'єктах. В результаті загинули та отримали поранення мирні громадяни, зруйновано житло та цивільну інфраструктуру.

«Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ та Директор департаменту інформації та друку Міністерства закордонних справ РФ своїми діями сприяли веденню іншими співучасниками війни проти України. Вони публічно розповсюджували неправдиву інформацію про дії представників влади України. Сприяли розпалюванню національної ворожнечі та чинили інші дії з порушенням територіальної цілісності України», – заявив в Офісі генпрокурора.

За скоєння цих злочинів Кримінальним кодексом передбачено максимальне покарання у вигляді довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

До речі, у Слідчому комітеті Росії вже відреагували: пообіцяли порушити кримінальну справу «стосовно посадових осіб, які ухвалили незаконні процесуальні рішення».

Нагадаємо, раніше суд у Львові заочно заарештував російського телеведучого, пропагандиста та члена партії «Єдина Росія» Володимира Соловйова. Йому повідомили про підозру у публічних закликах до зміни державного кордону України.

Крім того, про підозру оголосили керівнику каналу Russia Today, кремлівській пропагандистці Маргариті Симоньян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: