Макрон підтвердив готовність Франції надати гарантії безпеки для України

Читать на русском
Макрон заявив про намір протягом свого другого терміну активно працювати над відновленням суверенітету і територіальної цілісності України.
Ілюстративне фото

Президент Франції Еммануель Макрон у розмові з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив готовність своєї країни надати гарантії безпеки.

Про це повідомляє посольство Франції в Україні.

Зазначимо, що напередодні лідери обох країн провели телефонну розмову. Макрон заявив про намір протягом свого другого терміну активно працювати над відновленням суверенітету і територіальної цілісності України.

У МЗС прокоментували заяву Макрона щодо геноциду та «братніх росіян»У Міністерстві закордонних справ України розчаровані заявою французького президента про відсутності геноциду українців.

Повідомляється, що він також висловив стурбованість російським ударом по Києву під час візиту генерального секретаря ООН і прем'єр-міністра Болгарії, а також нестерпною ситуацією в Маріуполі. Крім того, обговорювалися переговори, які повинні покласти край війні росії проти України.

«У зв'язку з цим президент нагадав про свою прихильність суверенітету і територіальної цілісності України, а також про готовність Франції внести вклад в угоду про гарантії безпеки для України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що ще одна країна готова стати гарантом безпеки України, але на своїх умовах.

Додамо, що конституційна рада Франції в середу, 27 квітня, затвердила офіційні результати президентських виборів, які завершилися перемогою чинного глави держави Еммануеля Макрона.

Раніше Зеленський висловився щодо переговорів Макрона з путіним.

Також нагадаємо, що Макрон висловився на підтримку ембарго на російський газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: