Байден підтвердив, що активи російських олігархів у США готуються конфіскувати на користь України

Читать на русском
Байден направить до Конгресу пропозиції для подальшого тиску на російських олігархів у зв'язку з війною росії проти України.

Президент США Джо Байден направив до Конгресу пакет законів, які допоможуть конфіскувати активи російських олігархів у Штатах та спрямувати кошти на оборону України.

Про це він заявив під час спеціального звернення у четвер, 28 квітня, передає CNN.

Безпольотна зона, санкції, об'єднання U-24: головне з виступу Зеленського перед Конгресом СШАВолодимир Зеленський виступив перед Конгресом США. Закликав запровадити більше санкцій проти Росії, створити безпольотну зону над Україною та надати системи С-300.

«Я спрямовую цілий пакет, який повинен підкріпити наші зусилля, спрямований проти російських олігархів... Необхідно конфіскувати власність, пов'язану з російською клептократією. Ми зробимо все, щоб вилучені активи прямували на подолання наслідків війни в Україні», – сказав президент США.

Пакет, розроблений за участю Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Державного департаменту та Міністерства торгівлі, «встановить нові повноваження щодо конфіскації майна, пов'язаного з російською клептократією, дозволить уряду використати виручені кошти для підтримки України та подальшого зміцнення відповідних інструментів правоохоронних органів». Про це йдеться в інформаційному бюлетені Білого дому.

Live: Заявление президента Байдена о поддержке для украинцевГолос Америки

Нагадаємо, Байден також запросив у Конгресу понад 30 млрд. доларів на підтримку України.

21 квітня президент США оголосив про надання чергового пакету допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: