Потрібно воювати і направляти всі сили, щоб виграти в окупантів, і ми це зробимо – Зеленський

Читать на русском
Херсон, та Нова Каховка, Мелітополь, Бердянськ, Дніпрорудне та всі інші тимчасово окуповані міста та громади будуть звільнені від влади окупантів
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 30 Квітня, 66-го дня війни проти російських окупантів. Він привітав з Днем прикордонника всіх причетних і висловив упевненість в тому, що українці викинуть окупантів з рідної землі.

Основне зі звернення президента:

  • Україна відзначає День прикордонника. Хоча під час війни не може бути ніяких свят, варто підтримати наших прикордонників - з 24 лютого вони хоробро обороняють Україну, вони першими зустріли противника. 340 прикордонників захищають Маріуполь.
  • Російські окупанти стягують додаткові сили для спроб наступати на Донбасі. Вони пригнали масу підкріплень на Харківщину, намагаються посилити атаки на Донбасі. На цій війні вбито понад 23 тисячі російських солдатів - і буде вбито ще більше.
  • Окупанти знають про величезні втрати. Вони готуються до них. Вони набирають нових людей. Зі слабкою мотивацією. Зі слабким бойовим досвідом. Вони просто хочуть добрати потрібну кількість. Щоб можна було кинути в наступ і ці підрозділи.
  • Російські солдати не розуміють, за що вони воюють. Їм погрожують кримінальними справами за відмову воювати, але не розповідають про рефрижератори з тілами та планові втрати, які вже заклали в штабах російських військ.
  • ЗСУ зібрали багаті жнива із загарбників. Більше тисячі танків, майже дві сотні літаків, майже дві з половиною тисячі броньованих машин всіх видів і типів. Звичайно, у росіян ще є запаси техніки, є ракети для ударів, але війни дуже сильно послабила російську армію.
  • Росіян чекає ще більша кількість санкцій. За Маріуполь, за всі зруйновані міста і громади України, за військові злочини проти наших людей. За ракетні та авіаудари по території України. Світові лідери згодні з цим.
  • Попереду ще багато роботи. Окупанти досі на нашій землі досі не визнають очевидного провалу своєї так званої операції. Ще потрібно воювати та направляти всі сили, щоб вигнати окупантів. І ми це зробимо. Україна буде вільною. Херсон, і Нова Каховка, Мелітополь, Бердянськ, Дніпрорудне і всі інші тимчасово окуповані міста і громади, в яких окупанти вдають із себе зараз нібито «господарів», будуть звільнені. Український прапор повернеться скрізь, де він повинен бути по праву.
  • 30 квітня державними нагородами відзначено 133 нацгвардійці, з них 11 – посмертно.

Нагадаємо, Зеленський сьогодні, 30 квітня, провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Міністерство оборони України не виключає, що путін може оголосити повну мобілізацію в росії, якщо ситуація на Східному фронті погіршиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: